Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за вихідні станом на 22 грудня 2014 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за вихідні станом на 22 грудня 2014 року

Військові злочини

20 грудня о 18.15 бойовики здійснили мінометний обстріл (5 пострілів) зі сторони смт. Донецький (підконтрольного ЛНР) у напрямку блокпосту Національної гвардії України (НГУ) біля с. Карбоніт.
Того ж дня співробітники слідчо-оперативної групи Попаснянського райвідділу міліції, знаходячись біля с. Чорнухине Перевальського району, потрапили під мінометний обстріл з невстановленого напрямку.
Дані факти зареєстровані. Жертв та постраждалих немає.

Убивство
20 грудня до Лисичанського міськвідділу міліції від 51-річної місцевої мешканки надійшла заява про те, що на балконі квартири на кв. 40 років Перемоги зі слідами насильницької смерті вона виявила труп своєї 33-річної племінниці. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду трупу експерти встановили, що давність смерті - приблизно 2-3 доби, на трупі виявлено розсічення правої надбрівної дуги і трансгуляционна борозна на шиї. У ході перевірки встановлено, що з квартири викрадено майно. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку у скоєні кримінального правопорушення обґрунтовано підозрюють раніше судимого місцевого мешканця, 1981 р.н. Даний факт внесений до ЄРДР. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання підозрюваної особи. 

Тілесні ушкодження
19 грудня до Новопсковської районної лікарні з будинку на вул. Красноармійській (смт. Новопсков) був госпіталізований 42-річний місцевий мешканець з ВЧМТ, забоєм головного мозку 2-3 ступеню, переламом основи черепу, травмою грудної клітки, загальним переохолодженням. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку у скоєнні кримінального правопорушення викрили 45-річного місцевого мешканця, який на ґрунті раптово виниклої сварки за місцем свого мешкання спричинив тілесні ушкодження потерпілому. Даний факт був внесений до ЄРДР. Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України. 
19 грудня до реанімаційного відділення Лисичанської міської лікарні був госпіталізований 27-річний місцевий мешканець з численними тілесними ушкодженнями (ЗЧМТ, забоєм головного мозку, крововиливом мозку, мозковою комою 1-го ступеню). У ході перевірки співробітники карного розшуку встановили, що тілесні ушкодження потерпілий отримав під час бійки зі своїм 23-річним братом у будинку на кв. Дружби Народів. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання підозрюваного.

Інші злочини проти волі,честі та гідності особи
19 грудня до Старобільського райвідділу міліції з заявою звернувся чоловік 1954 р.н. про те, що 15 листопада у приміщені Артемівського РВ ГУМВС м. Луганська представники «ЛНР» незаконно позбавили його волі та утримували до 16 листопада. Даний факт зареєстровано.
До Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшла заява від 29-річної жінки про те, що 18 грудня невідомі особи в районі блокпосту «ЛНР» у с. Фащівка Перевальського району (підконтрольного ЛНР) незаконно позбавили волі її чоловіка гр. М., 1984 р.н. Даний факт зареєстровано.

Захоплення державних або громадських будівель чи споруд
19 грудня до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від керівництва комунального підприємства Луганський обласний фонд індустріального будівництва про те, що з 5 листопада невідомі озброєні особи захопили приміщення та майно підприємства на вул. Херсонська у м. Луганську.
19 грудня до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло повідомлення від керівництва АТ «Укрсіббанк» про те, що у період часу з 5 серпня по 10 жовтня невідомі особи захопили приміщення банку на вул. Оборонна у м. Луганську.
Того ж дня до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшло повідомлення від керівництва департаменту банківської безпеки ПАТ КБ «Надра» про те, що 30 жовтня у м. Луганську невідомі особи захопили приміщення відділень банку (на вул. Ватутіна, на вул. Градусова, на площі Героїв ВОВ, на кв. Героїв Сталінграда та на вул. Курчатова), а також а/м «Daewoo Nexia», д/з АА 6289 ОА, та іншим майном банку.
Дані факти зареєстровані.

Незаконне заволодіння автотранспортом
19 грудня до Старобільського райвідділу міліції з заявою звернувся луганчанин 1953 р.н. про те, що у липні поточного року з гаражу у 1-Мікрорайоні м. Луганська невідомі особи незаконно заволоділи його автомобілем «Skoda Fabia», д/з ВВ 1835 ВХ, бежевого кольору, а/м «Skoda Octavia А-5», д/з ВВ 1695 ВТ, сріблястого кольору,та його особистим майном. Даний факт зареєстровано.

Грабежі
19 грудня до Рубіжанського міськвідділу міліції з заявою звернулася місцева мешканка 1967 р.н. про те, що біля будинку по вул. Леніна у м. Рубіжне невідомі відкрито викрали у неї будівельне приладдя. Даний факт зареєстрований. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку скоєнні грабежу викрили трьох учнів 9-го класу (1999, 1999, 2000 р.н.).
19 грудня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця 1972 р.н. про те, що 17 грудня після сумісного розпиття спиртних напоїв біля будинку по пр-ту Радянському у м. Сєвєродонецьку невідомий чоловік під загрозою застосування насилля відкрито заволодів майном заявника, а саме грошима та мобільним телефоном. У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку у скоєнні грабежу викрили 24-річного місцевого мешканця. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання чоловіка.
20 грудня до Рубіжанського міськвідділу міліції звернулася 72-річна пенсіонерка і повідомила про те, що біля будинку по вул. Менделеєва у м. Рубіжне невідома особа відкрито заволоділа її сумкою з грошима та мобільним телефоном. Даний факт внесений до ЄРДР. Уживаються заходи розшуку і затримання особи, причетної до скоєння грабежу. 
20 грудня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшла заява від 27-річної місцевої мешканки про те, що біля будинку по пр-ту Гвардійському невідома особа відкрито заволоділа її сумкою з грошима та мобільними телефонами. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи розшуку і затримання особи, причетної до скоєння грабежу. 

Викрадення зброї
19 грудня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від керівництва Луганського обласного управління ПАТ «Ощадбанк» про те, що 10 грудня невідомі озброєні особи, які назвалися представниками міліції «ЛНР», незаконно заволоділи вогнепальною зброєю відділення «Ощадбанку» у м. Брянка, мк-рн Тополь, а саме: 2 пістолета – ТТ; 2 пістолета Форт-17; патрони калібру 9мм -70 шт. та патрони калібру 7,62-254 шт. Даний факт зареєстровано.

Надання послуг у сфері грального бізнесу
19 грудня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Старобільського райвідділу міліції у приміщенні на вул. Пролетарська у с. Новоборове (Старобільський район) задокументували факт надання послуг у сфері грального бізнесу чоловіком 1979 р.н. Даний факт зареєстровано. З місця події вилучено три гральні автомати. Проводиться подальша перевірка.
20 грудня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники УБОЗ ГУМВС України у Луганській області спільно зі співробітниками сектору карного розшуку Старобільського райвідділу міліції у приміщенні бару на кв. Ватутіна у м. Старобільську виявили обладнання для організації зайняття гральним бізнесом. Даний факт внесений до ЄРДР. З місця події правоохоронці вилучили два стола для гри у «Покер», 168 фішок, 15 колод гральних карт та уставну документацію. Проводиться досудове розслідування.

ДТП
21 грудня до Рубіжанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на перехресті вулиць Іванова-Паркова м. Рубіжне сталася дорожньо-транспортна подія з постраждалими. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що о 15.15 водій 1953 р.н., керуючи автомобілем «Москвич-412», не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з залізобетонною електроопорою. У результаті ДТП водій від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. Пасажир автомобілю 1966 р.н, після надання медичної допомоги (д/з: параорбітальна гематома), був направлений на амбулаторне лікування за місцем мешкання. Даний факт занесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 286 КК України. 

Пожежі
19 грудня до Білокуракинського райвідділу міліції надійшло повідомлення від гр. З., 1980 р.н., про те, що о 04.15 біля будинку за місцем мешкання заявника (с. Лозно-Олександрівка, вул. Жовтнева) невідомі особи шляхом підпалу знищили його автомобіль «Hyundai Аccent». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 194 КК України. З місця події вилучено горловину від скляної пляшки зі шматком тканини, яка просякнута рідиною схожою на паливно-мастильні матеріали. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення.
21 грудня після ліквідації пожежі на вул. Колгоспна у смт. Борівське був виявлений без ознак насильницької смерті труп власника будинку 1963 р.н. Попередня причина пожежі – коротке замикання електропроводки. Труп направлено на СМЕ для встановлення причини смерті. Даний факт зареєстровано. Проводиться подальша перевірка.
21 грудня після ліквідації пожежі на вул. Леніна у с. Підгорівка (Старобільського району) був виявлений без ознак насильницької смерті труп власника будинку, 1941 р.н. Попередня причина пожежі – порушення правил експлуатації опалювального котла. Труп направлено на СМЕ для встановлення причини смерті. Даний факт зареєстрований. Проводиться подальша перевірка.

Вилучення наркотиків
21 грудня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники БПС «Вінниця» спільно зі співробітниками Попаснянського райвідділу міліції за місцем мешкання 27-річного чоловіка на вул. Радіщева у м. Попасна виявили та вилучили 500 грам марихуани. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.
Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи
20 грудня до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що колишній співробітник Жовтневого РВ ЛМУ ГУМВСУ оголосив себе начальником райвідділу так званої «Луганської Народної Республіки», тим самим самовільно присвоїв владні повноваження та звання службової особи, поєднані із вчиненням будь-яких суспільно-небезпечних діянь. Даний факт зареєстровано.

Безвісти зниклий
21 грудня до Новоайдарського райвідділу міліції від чергового фельдшера Дмитрівського обласного психоневрологічного будинку-інтернату надійшло повідомлення про те, що о 16.40 самовільно залишив інтернат (вул. Леніна, с. Дмитрівка, Новоайдарського району) та до теперішнього часу не повернувся їх підопічний 1963 р.н. (діагноз - шизофренія). Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та встановлення місцезнаходження чоловіка.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии