Луганщина відзначила День гідності та свободи

Луганщина відзначила День гідності та свободи

21 листопада в міському Палаці культури відбувся захід, присвячений Дню гідності та свободи. Урочистості пройшли за участю громадського активу та патріотичної інтелігенції м.Сєвєродонецьк та Луганщини. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

У рамках зустрічі відбулася презентація книги української письменниці Світлани Талан «Розколоте небо». В своїй промові вона підкреслила, що сьогодні, як ніколи, ми повинні розуміти, що свобода і гідність — не просто пустий звук.

«Так, наша країна переживає складні часи. Але я впевнений, Україна стане повноправним членом світового політичного, економічного та культурного співтовариства. Це свято стане невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили і можливості», — зазначив заступник голови Луганської ОДА Володимир Грицишин.

В рамках заходу також пройшла акція «Запалимо свічки», присвячена вшануванню пам’яті загиблих за гідність та свободу в Україні.

Революція гідності — національно-патріотичні, протестні акції в Україні, передусім, проти корупції, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України.

Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. В результаті протести призвели до зміни влади в країні.

Нагадаємо, що декілька днів тому Президент України Петро Порошенко підписав Укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня гідності та свободи.

Последние комментарии