Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 24 жовтня 2014 року

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 24 жовтня 2014 року

Військові злочини

23 жовтня до Біловодського райвідділу міліції надійшло анонімне повідомлення про те, що о 02.30 біля контори колишнього колгоспу ім. Леніна на відстані 200 метрів від вул. Комсомольська у смт. Біловодськ невідомими особами було здійснено обстріл пустиря з РПГ-18. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи на відстані 200 метрів у східному напрямку виявили та вилучили три тубуса використаних РПГ-18. Даний факт зареєстровано. Жертв та постраждалих не має. Проводиться перевірка.

Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина

23 жовтня до Новопсковського райвідділу міліції звернулася 58-річна місцева мешканка з заявою про те, що на території Новопсковського району було відкрито «соціальний маршрут» для перевезення людей за рахунок коштів одного з кандидатів у народні депутати України. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

23 жовтня до Рубіжанського міськвідділу міліції звернувся 19-річний місцевий мешканець з заявою про те, що при розповсюдженні агітаційних листівок у під’їзді будинку на вул. Мєндєлєєва, троє невідомих осіб відкрито заволоділи пакетом, в якому знаходились конверти з агітаційними листами на підтримку одного з кандидатів в народні депутати України. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

23 жовтня до Рубіжанського міськвідділу міліції звернувся 43-річний місцевий мешканець з заявою про те, що того ж дня невідомі особи навмисно відключили електропостачання по вул. Фрунзе у м. Рубіжне, де розташовані виборчі дільниці, що може призвести до зриву виборчого процесу в день виборів. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Того ж дня до Рубіжанського міськвідділу міліції звернувся голова однієї з окружних виборчих комісій з заявою про те, що біля будівлі Рубіжанської міської ради, розташованої на площі Леніна, невідома особа погрожувала йому фізичною розправою. Даний факт занесений до ЄРДР і кваліфікований за ч.1 ст.129 КК України. Проводиться перевірка.

23 жовтня до Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи наклеювали листівки агітаційного характеру по вул. Кирова у м. Старобельску на підтримку одного з кандидатів в народні депутати України. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Тілесні ушкодження

23 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернувся 62-річний місцевий мешканець з заявою про те, що на проспекті Радянському у м. Сєвєродонецьку у ході конфлікту з невідомим чоловіком, він наніс йому удар ножем в область черевної порожнини. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що тілесні ушкодження були завдані місцевому мешканцю 1974 р.н., який був госпіталізований до міської лікарні м. Сєвєродонецька. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Вилучення вибухівки

23 жовтня о 17.55 до чергової частини Старобільського райвідділу міліції надійшло повідомлення від працівника бару "Тет-а-тет", розташованого на вулиці Трудова у м. Старобільську про те, що у туалетній кімнаті кафе він виявив предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій. При виїзді на місце події співробітники міліції виявили та вилучили гранату РГД-5, три тротилових шашки та металеву банку з гвинтами та цвяхами. Даний факт був занесений до ЄРДР і кваліфікований за ч.1 ст. 15 та ст. 113 КК України. Проводиться досудове розслідування. Жертв та постраждалих не має.

Незаконне заволодіння автотранспортом

23 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернувся 28-річний чоловік і повідомив про те, що 1 вересня на блокпосту у смт. Сутаган (Лутугінський район) озброєні невідомі особи у камуфльованому одязі незаконно заволоділи його автомобілем «Chevrolet Aveo» д/з ВВ 4059 АМ, темно-зеленого кольору. Даний факт зареєстровано.

23 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернулася 44-річна луганчанка з заявою про те, що 5 серпня від будинку на кв. Жукова у м. Луганську четверо невідомих озброєних осіб, одягнених у камуфльований одяг, незаконно заволоділи її автомобілем «ВАЗ-21213» д/з ВВ 7594 СІ, зеленого кольору. Після чого 7 серпня троє невідомих осіб за місцем мешкання заявниці незаконно заволоділи нарізною гвинтівкою Tikka Т 3, гладкоствольною рушницією МЦ 20-0 та боєприпасами, які належить її чоловіку. Даний факт зареєстровано.

23 жовтня до Сєвєродонецького міськвідділу міліції звернувся 42-річний луганчанин з заявою про те, що 9 серпня невідомі озброєні особи у камуфльованому одязі з території автостоянки, розташованої у м. Луганську на кв. Ольховський, заволоділи його автомобілем «ВАЗ 2113» д/з ВВ 1514 СМ, зеленого кольору. Даний факт зареєстровано.

23 жовтня до Новоайдарського райвідділу міліції надійшли матеріали за фактом звернення адвоката про те, що у період часу з 3 по 5 жовтня 2014 року на сільськогосподарському полі, розташованому на відстані 8 км від м. Щастя у напрямку смт. Новоайдар Луганської області, озброєні невідомі особи у камуфляжному одязі незаконно заволоділи транспортними засобами: «Газель», д/з ВВ 8477 АВ, білого кольору та «Volkswagen» д/з ВВ 8189 ВА, сріблястого кольору. Даний факт зареєстровано до ЄРДР, проводиться досудове розслідування.

23 жовтня до Старобільського райвідділу міліції звернувся місцевий мешканець з заявою про те, що цього дня о 14.45 троє озброєних невідомих осіб викрали його автомобіль «Renault Kangoo», д/з ВВ 0607 ЕВ. В ході проведення оперативно-розшукових заходів даний автомобіль був затриманий на блокпосту у м. Щастя. Даний факт зареєстровано до ЄРДР, проводиться досудове розслідування.

Вилучення наркотиків

23 жовтня у ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку Новоайдарського райвідділу міліції у раніше судимого 19-річного місцевого жителя виявили та вилучили речовину рослинного походження, схожу на марихуану, вагою 20 грамів. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться перевірка.

Інше

23 жовтня у період часу з 13.10 по 14.00 на площі Перемоги у м. Сєвєродонецьку відбувся санкціонований мітинг проти нечесної передвиборчої агітації та підкупу виборців. Охорону громадського порядку здійснювали співробітники ГУМВС України у Луганській області. Порушень громадського порядку не допущено.

Розкриті з раніше скоєних злочинів:
Розбій
У ході проведення досудового розслідування за фактом розбійного нападу на чоловіка 1985 р.н., що мав місце 8 жовтня за місцем мешкання потерпілого (пр. Гвардійський, м. Сєвєродонецьк), де троє невідомих осіб, під загрозою застосуванням насильства, заволоділи майном та грошима, співробітники Сєвєродонецького міськвідділу міліції у скоєнні кримінального правопорушення викрили 33-річного місцевого мешканця. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасників. Триває досудове розслідування.

 

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

Последние комментарии