Діяльність управління ветеринарної медицини в Луганській області потребує змін на краще

Жителі області мають бути захищені від тваринницьких інфекцій і на ринках, і в супермаркетах, і на власному подвір’ї. Так вважає губернатор Луганщини Володимир Пристюк. Відтак, керівник області поставив конкретні задачі перед главою профільного відомства. 
Оскільки в області виявлено уже третій випадок зараження африканською чумою свиней, керівництво Луганщини наполягає на рішучих заходах. Зокрема, на повному знищенні в регіоні поголів’я диких кабанів. Про це розповів начальник облуправління ветеринарної медицини Микола Мартиненко. Тепер ветеринари чекають на підмогу з Києва. Тим часом губернатор наголошує, що вважає недостатньою профілактичну роботу з ринками та лісомисливськими господарствами. 

Володимир Пристюк, голова Луганської облдержадміністрації: «И самое страшное, что у всех проблемно и не выполняется – это профилактика, предупреждение, масса проблем с несанкционированными рыночными движениями, официальные рынки работают не так, как хотелось бы. Мы должны сегодня думать о профилактике, о будущем, о том, чтобы предупредить. А тут работы хватает вот так. И хамства, и нигилизма».

Однак, говорив губернатор і про позитивні зрушення, зокрема в сфері ветеринарної медицини на Луганщині. Так, за розвиток галузі віддав належне керівнику служби.

Володимир Пристюк, голова Луганської облдержадміністрації: «С вашим приходом мы очень довольны, что многое изменилось, прежде всего – в сотрудничестве с местными органами власти. Очень много сделано для улучшение материально-технического состояния территорий. Лаборатории отремонтировались не только в Луганске, а и практически на всех рынках. Есть лаборатория высочайшего уровня с участием наших американских партнеров». 

А незабаром на всіх переробних підприємтвах регіону за підтримки керівництва області буде запроваджено нову систему ветеринарної безпеки. Планів у вертеренарів теж вистачає: спільно з містами та районами збираються створити забійні цехи, адже з 2015 року населенню заборонять забивати тварин на власних подвір’ях. Та якщо в містах це не проблема, то в сілі треба робити все «з нуля». Також ветеринарній службі доручено зайнятись просвітницькою роботою з населенням, яке вміє вирощувати худобу, а от як її захистити – не знає. В реалізації усіх цих планів ветеринарам свою підтримку обіцяє й обласна влада. 

 

Источник lot.lg.ua

Последние комментарии